top of page
Search

100 let nogometa - naša priložnost, naša odgovornost

Nogometni klub Tabor Sežana v letu 2023 obeležuje sto let organiziranega igranja nogometa v Sežani. Ob tej priložnosti v klubu pripravljamo pester športni in kulturni program skozi celo leto, z osrednjo slovesnostjo, ki bo na sporedu 8. septembra 2023.


Praznovanje 100-letnice nam ponuja priložnost, da se ozremo nazaj in se spomnimo preteklih dogodkov, ki so nogomet v Sežani pripeljali do točke, kjer je danes in hkrati nalaga odgovornost, da poskrbimo za nadaljnje uspešno delovanje kluba ter postavimo trdne temelje za novih 100 let.


Ob vzponih in padcih, ki so zaznamovali klub v preteklosti, smo lahko ponosni na vse posameznike, ki so bili tako ali drugače del zgodovine našega kluba... posameznike, ki so poskrbeli za največje nogometne uspehe v Sežani, predvsem pa tiste, ki so poskrbeli za prihodnost nogometa v najbolj težkih trenutkih delovanja kluba. Vsak igralec, trener, funkcionar, sponzor in tudi navijač, ki je svoj čas in energijo namenil Taboru, je dodal košček v mozaik zgodovine našega kluba, ki se ravno s približevanjem 100-letnici sestavlja v prekrasno zgodbo o uspehu in postavlja Sežano v najelitnejši krog slovenskih nogometnih sredin.


Od leta 2016, ko je v klubu zavel nov veter, pa vse do danes, je nogomet v Sežani na vseh ravneh in v vseh starostnih kategorijah iz leta v leto vztrajno napredoval in nemara ni naključje, da lahko v klubu letos ob praznovanju 100 letnice organiziranega nogometa v Sežani ne le sanjamo o nečem velikem, ampak dejansko živimo te sanje in tekmujemo v najvišjem rangu tekmovanja. V letu 2023 bomo na stadionu Rajko Štolfa med drugim dočakali razsvetljavo za igranje nočnih tekem, s čimer tudi na infrastrukturnem področju našemu klubu utrjujemo status prvoligaša. Na nogometnem področju čaka člansko ekipo kluba sicer zahteven boj za obstanek v ligi, pri čemer nas podoba moštva v spomladanskem delu sezone navdaja z optimizmom. Poleg članske ekipe pa je tudi mladinska ekipa kluba resen kandidat v boju za prvoligaško vozovnico, tako da nas ob zaključku sezone v klubu resnično čaka pestro športno dogajanje, ki nedvomno pritiče jubileju, ki ga obeležujemo.


Poleg pestrega športnega dogajanja, ki ga bomo v klubu nadgradili z organizacijo mladinskih in veteranskega turnirja, bomo 100-letnico nogometa v Sežani obeležili tudi s pestrim spremljevalnim kulturnim programom ter jubilejnimi promocijskimi ter zbirateljskimi projekti. O celotnem dogajanju vas bomo sproti obveščali na socialnih omrežjih kluba, spletni strani ter plakatnih mestih po Sežani. Na tem mestu vabimo vse, ki čutijo pripadnost do kluba in vse, ki so s svojim doprinosom klubu v preteklosti pomagali graditi 100 letno nogometno zgodovino v Sežani, naj se pridružijo nogometnemu klubu Tabor Sežana ob praznovanju 100-letnice organiziranega nogometa v Sežani. Naj živi NK Tabor Sežana še nadaljnjih 100 let!



bottom of page