top of page
Search
  • admin

IGOR BOŽIČ: "Želel bi biti taktično perfekten, kot je bil Sacchi..."

Pred nadaljevanjem prvenstva v #PLTS smo opravili krajši pogovor z novim trenerjem članske ekipe. Kaj nam je zaupal Igor Božič, si lahko preberete v nadaljevanju.

KAKŠNI SO PRVI VTISI V NOVEM KLUBU? Prvi vtisi so zelo dobri. Najprej bi se rad zahvalil svojim sodelavcem (strokovnemu štabu), ki so me odlično sprejeli in mi hkrati nudijo maksimalno podporo pri mojih zahtevah. Kar se tiče igralcev, je moje mnenje, da so se ti igralci že izkazali v prvem delu sezone in pokazali, iz kakšnega testa so. Lahko jih le pohvalim za vneto delo na treningih, kljub težkemu pripravljalnemu obdobju.


KAKO POTEKAJO PRIPRAVE NA SPOMLADANSKI DEL SEZONE?

Trenutno treniramo na Opčinah v Italiji, kjer imamo dobre pogoje za delo. Tudi vreme nam gre izredno na roko.


KJE VIDITE REZERVE V IGRI EKIPE?

Nogomet je sam po sebi nenehna rast. Vsak igralec iz tekme v tekmo nabira nove izkušnje. Rezerve v ekipi so vedno, ne glede na to, za kom prideš. Bi pa rad pohvalil vse moje predhodnike za odlično delo. Mogoče bomo največ poudarka namenili psihološki pripravi, povezovanju in koheziji znotraj ekipe.


PRED 20 LETI STE IGRALI ZA TABOR V PRVI LIGI, TAKO DA SEŽANO KAR DOBRO POZNATE. KAKŠNE SPOMINE IMATE NA TISTO OBDOBJE?

Sežana mi je bila od vedno blizu, saj je bil Tabor prvi klub, ki mi je kot mlademu igralcu omogočil igranje na višjem nivoju. Normalno je, da ko z določenim klubom oz. določeno skupino osvojiš nekaj, se dodatno povežeš. Iz tistih časov imam neverjetno lepe spomine. Bilo je eno mojih lepših nogometnih obdobij.


KAKŠNO MNENJE IMATE O SLOVENSKI NOGOMETNI LIGI IN O NOGOMETU V SLOVENIJI NASPLOH?

Slovenija je prostor, kjer se v športu na splošno dobro dela. Smo pravi majhen športni fenomen. Menim, da se v Sloveniji igra kvaliteten nogomet. Imamo ligo v kateri se dobro dela, kar dokazuje tudi nekaj igralcev, ki so izredno tržno zanimivi. Kljub svoji majhnosti dajemo v svet kar nekaj fenomenov, kot sta npr. Jan Oblak in Josip Iličić. Imam veliko spoštovanje do stroke in igralcev v slovenskem prostoru.


KAKO PREŽIVLJATE PROSTI ČAS, KO NISTE OB NOGOMETNIH ZELENICAH?

Dejanskega prostega časa je v tem obdobju izredno malo, saj je skoraj vse podrejeno nogometu. Ko pa lahko, se posvetim predvsem družini.


VAM JE POLEG NOGOMETA VŠEČ ŠE KAKŠEN ŠPORT?

Zrastel sem z nogometom, vendar mi je bil vedno všeč tudi rokomet in odbojka. Ko sem aktivno prenehal z igranjem nogometa, sem potrebo po gibanju našel v tenisu.


KATERA LASTNOST VAS PO VAŠEM MNENJU ODLIKUJE?

Delavnost.


IMATE KAKŠNEGA TRENERSKEGA VZORNIKA?

Najbližja sta mi Guardiola in Sacchi. Če bi jih lahko združil, bi si želel biti taktično perfekten, kot je bil Arrigo Sacchi z njegovim Milanom, na igralce pa bi želel prenesti tako dinamiko in kombinatoriko, kot jo je Pep Guardiola na igralce Barcelone.

KAJ BI RADI SPOROČILI NAVIJAČEM?

Najprej bi si želel, da se ta situacija s covidom čim prej konča in da se navijači čim prej vrnejo na tribune, saj jih vsi že zelo pogrešamo. Želim si tudi, da bi navijači še naprej uživali ob gledanju naših tekem.

bottom of page