top of page
Search
admin

GORAN STANKOVIĆ: "Prvi vtisi v klubu so zelo pozitivni"

Pred nadaljevanjem prvenstva v #PLTS smo opravili krajši pogovor z novim trenerjem članske ekipe. Kaj nam je zaupal Goran Stanković, si lahko preberete v nadaljevanju.


KAKŠNI SO PRVI VTISI V NOVEM KLUBU?

Prvi vtisi v klubu so zelo pozitivni. Najprej bi se rad zahvalil upravi kluba za izkazano zaupanje. Z igralci se še spoznavamo, vendar vidim veliko pozitivne energije.

S TE TABOR SEŽANO SPREMLJALI ŽE, KO STE BILI V MLADINSKEM POGONU PRI OLIMPIJI?

Seveda, vsi delujemo v istem okolju in normalno je, da spremljaš celotno prvo ligo. Bil sem tudi prisoten na nekaterih tekmah Tabora kot gledalec, na eni tekmi pa sem bil v vlogi reprezentance, saj sem spremljal enega igralca.

PRI SVOJEM DELU PRILAGAJATE SISTEM IGRE IGRALCEM ALI PRILAGAJATE IGRALCE SISTEMU IGRE?

Sistem igre prilagajam glede na igralce, ki jih imam na razpolago. Imam določene principe v igri, ki jih bom zahteval in verjamem, da jih lahko igralci izvedejo.

STE ZADOVOLJNI S POGOJI DELA V KLUBU?

S pogoji dela sem zadovoljen. Sem pa zelo realen in zavedam se, da delujemo v Sloveniji. Imam tudi nekaj izkušenj iz tujine, kjer so pogoji dela boljši.

VAM JE POLEG NOGOMETA VŠEČ ŠE KAKŠEN ŠPORT?

Spremljam vse športe, sploh reprezentančne akcije. Všeč so mi predvsem kolektivni športi. Prosti čas pa najraje namenim kakšnemu pohodu ali teku.

KATERA LASTNOST VAS PO VAŠEM MNENJU ODLIKUJE?

Iskrenost.

IMATE KAKŠNEGA TRENERSKEGA VZORNIKA?

Spoznal in spremljal sem veliko trenerjev, cenim predvsem delo dr. Zdenka Verdenika in Nenada Bjelice, s katerim si še danes izmenjam kakšno mnenje. Sodeloval pa sem tudi z Tomažem Kavčičem in žal pokojnim Suadom Beširevićem, ki sta name pustila velik pečat.

STE VRAŽEVERNI?

Imam nekakšen svoj protokol, ki se ga držim, nisem pa vraževeren.

KAJ BI RADI SPOROČILI NAVIJAČEM? Res bi si želel podporo navijačev in okolice. Verjamem in vem, da bomo vsako tekmo dali vse od sebe. Žal pa v nogometu enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Pomembno pa je, da se iz tega vedno nekaj naučiš.

Comments


bottom of page