top of page
Search
  • admin

NDZENGUE PO AFRIŠKEM PRVENSTVU

Pred nadaljevanjem prvenstva smo se pogovarjali z igralcem, ki je večji del zimskih priprav izpustil zaradi udeležbe na afriškem prvenstvu, kjer je zastopal barve Gabona.


Fahd, najprej čestitke za asistenco ob zadetku za končni rezultat na sobotni tekmi proti Gorici. Kako se počutiš sedaj, ko si se vrnil k ekipi?

"Super, vedno je lepo se vrniti k fantom, k ekipi. Lepo se je bilo vrniti na igrišče, saj dva tedna nisem igral, ker sem po afriškem prvenstvu treniral sam, tako, da je bil povratek super."


Si edini igralec iz slovenske prve lige, ki se je udeležil afriškega prvenstva. Kakšni so tvoji občutki ob tem?

"Seveda mi je v čast, da sem edini iz slovenske lige. Čeprav bi rad videl, da nisem edini, ampak trenutno je situacija taka. Vedno mi je v čast zastopati svojo državo (Gabon). Vesel sem tudi, da lahko na ta način predstavim Slovenijo in slovensko ligo."


Bi opisal, kako je potekal tvoj dan na afriškem prvenstvu?

"Bilo je neverjetno, ne vem kako bi to sploh lahko opisal. Bilo je neverjetno biti s soigralci iz reprezentance, zastopati svojo državo in biti z nekaj izjemnimi igralci, kot je Aubameyang. Res sem srečen, da sem lahko bil del tega. Bil sem najmlajši, tako da sem se učil od njih in z njimi. Bila je čudovita izkušnja."


Kakšni so tvoji načrti, pričakovanja z ekipo za drugo polovico sezone?

"V drugem delu sezone moremo napredovati in se povzpeti po lestvici, saj mislim, da si zaslužimo končati višje, kot smo sedaj. Moj plan je pomagati ekipi do tega cilja, zadeti čim več golov in biti nasploh pomemben člen v ekipi."

Foto: Tim Küssel

bottom of page