top of page
Search
taborsezana1923

RADOSTIN ALEKSANDROV O LANSKI TER PRIHAJAJOČI SEZONI

Od prvega dne, ko sem postal del članskega moštva nogometnega kluba Tabor Sežana, nas je spremljala konstantna borba, da bi ulovili zaostanek in se prebili na površje.


Bilo je težko obdobje, ki je od vsakega od nas zahtevalo veliko. Vse v članskem moštvu kluba se je vrtelo okoli obstanka v 2. SNL. Včasih smo imeli občutek, kot da smo v boksarskem dvoboju, v katerem prejemamo udarce z vseh strani. Priključitev ostalim ekipam je bila za nas težka, vendar mislim, da je to, kar nam je uspelo, neverjetno. Storili smo veliko napak, kot klub, ekipa, še posebej jaz kot trener, in veliko stvari bi lahko izpeljali bolje. Po drugi strani pa sem izjemno ponosen na stvari, ki nam jih je uspelo doseči skupaj. Uspelo nam je vključiti v ekipo nekaj mladih talentov, kot sta Mihajlo Pavlović in Matevž Vrabec, ki je kasneje tudi oblekel reprezentančni dres. Uspelo nam je vključiti nekaj domačih fantov, kot je na primer Vid Rupnik, ki je v drugem delu sezone postal eden ključnih igralcev v začetni enajsterici moštva. Pripeljali smo nekaj tujih igralcev, ki so s svojo kvaliteto dvignili nivo ekipe in lige. Vsaka tekma je bila za nas finale, kar je zahtevalo od nas maksimalno koncentracijo in predanost ne samo ob koncu tedna, temveč tudi skozi celoten tedenski cikel priprav na posamezno tekmo.


Zadnjo četrtino prvenstva smo zaključili na drugem mestu. Rast in predstave ekipe so zahtevale veliko karakterja in enotnosti med nami vsemi. Najboljša nagrada pa je bila zadnja tekma na domačem razprodanem stadionu, kjer smo bili vsi združeni na enem mestu, da bi skupaj podpirali naš klub in našo mlado ekipo na igrišču. Bilo je fantastično.


Veliko ljudi bo reklo, da nas v 2. SNL niso obdržale športne predstave, vendar mislim, da lahko vsak, ki si je v spomladanskem delu ogledal naše tekme, prizna, da smo si svoje mesto v ligi zaslužili. Kljub temu se zavedamo, da moramo še veliko stvari izboljšati in optimizirati v prihodnje. Kar nekaj jih nismo uspeli nasloviti v prejšnjem obdobju. Zdaj je pred nami čas, v katerem upam, da nam bo uspelo postaviti temelje ekipe, ki bo v ponos vsem v klubu in tudi tistim izven kluba. Enotnost med nami in okoli nas bo edinstvenega pomena.


Prihajajoča sezona prinaša nove izzive. Upam, da nam bo uspelo zadržati jedro ekipe. Prepričan sem, da bo ekipa v prihodnji sezoni močnejša kot kadarkoli prej, saj nas je trnova pot, ki smo jo prehodili v spomladanskem delu prvenstva, vse skupaj tesno povezala in naredila močnejše.


Rad bi se zahvalil vsem v klubu za predanost v borbi za obstanek - od trenerskega štaba (Nace, Goranov, Klemen, Sašo, Tina in Lana), ki so se neumorno predajali klubu in skrbeli za optimalno pripravo igralcev, do klubskih delavcev in funkcionarjev v klubski pisarni in klubskih prostorih (Bojan, Damir, Dejan, Erik, Davor ...), ki so poskrbeli, da smo se lahko osredotočili samo na nogomet, vzdrževalcem (Blaž, Rajko in Igor), ki so poskrbeli za to, da imamo na stadionu Rajko Štolfa eno najboljših travnatih površin v ligi, Timu, ki skrbi, da je javnost obveščena z vsem, kar se dogaja v klubu, Igorju in Marjetki, ki sta vedno poskrbela, da so naši igralci siti, in vsem ostalim, ki ste kakorkoli prispevali k našemu uspehu. Nazadnje bi se rad zahvalil še vsem igralcem, ki so bili izjemni. Vsakodnevno so se soočali z izjemnimi izzivi in pritiski rezultata in kljub temu pri tako mladih letih pokazali nekaj izjemnih predstav na igrišču.


Hvala tudi vsem sponzorjem in navijačem. Upam, da bomo uživali vašo podporo tudi v prihajajoči sezoni, kjer bomo ponovno dali vse od sebe za naš klub. Prepričan sem, da bomo z dobrimi nogometnimi predstavami in razvojem mladih igralcev upravičili vaše zaupanje ter še naprej uspehe nogometnega kluba Tabor Sežana gradili na vrednotah, ki bodo mestu Sežana v ponos.



Comments


bottom of page