top of page
Search
  • admin

ŠPORT NI PROBLEM, ŠPORT JE REŠITEV!

Šport je že mnogokrat doslej poskrbel za neprecenljivo prepoznavnost Slovenije v svetu zahvaljujoč neizmernemu trudu vsakega posameznega športnika in športnega delavca. Športniki se popolnoma zavedamo, da je zdravje ljudi na prvem mestu in mora biti prioriteta vseh ki odločajo. To smo v preteklem letu tudi dokazali, saj smo se ves čas vestno držali vseh sprejetih ukrepov.


Mnogi med nami smo se znotraj svojih panožnih zvez držali še mnogo strožjih pravil, veliki večini pa je bilo športno udejstvovanje velik del lanskega leta popolnoma onemogočeno. Zato enostavno ne moremo prezreti dejstva, da ukrepi med seboj niso usklajeni in med drugim škodijo tudi slovenskemu športu. Z akcijo Tečem za šport! želimo opozoriti na drastično poslabšanje položaja športnikov, športnih društev in zvez, na zaskrbljujoče podatke o slabšanju motoričnih sposobnosti slovenskih otrok in na dejstvo, da se po odprtju dejavnosti na začetku letošnjega leta veliko otrok sploh ni več vrnilo k športni aktivnosti.


Opozoriti želimo, da navkljub številnim predlogom in pozivom strani športnih funkcionarjev šport ni zajet niti v enem izmed do sedaj sprejetih t.i. PKP-jev. In opozoriti želimo, da je šport v težavah in nujno potrebuje pomoč.


Šport ni problem, šport je rešitev!"


bottom of page